Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Οι νέοι αναμορφωμένοι πίνακες αναπληρωτών με βάση το άρθρο 72 του Ν.4316/2014

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουρείου Παιδείας οι νέοι αναμορφωμένοι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με βάση το άρθρο 72 του Ν.4316/2014.

Με βάσει τους νέους πίνακες Με βάσει αυτούς τους πίνακες θα γίνουν οι 918 προσλήψεις αναπληρωτών που εγκρίθηκαν κατ εξαίρεση να γίνουν σε προεκλογική περίοδο, από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η τριμελή επιτροπή του Συμβουλίου Επικρατείας ενέκρινε σήμερα, ύστερα από αίτημα του υπουργείου Παιδείας, την κατ εξαίρεση , πρόσληψη 918 αναπληρωτών εκπαιδευτικών (890 πλήρους ωραρίου και 28 μειωμένου).
Η απόφαση βασίστηκε σε συγκεκριμένους πίνακες με συγκεκριμένα κενά ανά σχολείο που κατέθεσε συμπληρωματικά το υπουργείο Παιδείας.
Την απόφαση αναμένεται να την παραλάβει καθαρογραμμένη η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας εντός της ημέρας , οπότε και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες των προσλήψεων.
Υπενθυμίζεται ότι τα συναρμόδια υπουργεία ενέκριναν τις παραπάνω προσλήψεις και στάλθηκαν στην 3μελή Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (λόγω εκλογών) αίτημα να δοθεί άδεια για να προβεί το υπουργείο Παιδείας στις συγκεκριμένες προσλήψεις, μέσω ΕΣΠΑ. Απαγορεύονται οι προλήψεις μέχρι την ορκωμοσία της Κυβέρνησης
Σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 2190/1994 , κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος απαγορεύεται πλην ελαχίστων εξαιρέσεων η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του άρθρου 14 παρ. 1 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει.
ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ Η ΝΕΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ρύθμιση θεμάτων εκπαιδευτικών
1. Προστίθεται παράγραφος 14 στο άρθρο 16 του π.δ. 50/1996 (Α' 45) ως ακολούθως:
«14. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και όταν ο εκπαιδευτικός έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.»
2. Στο τέλος της παρ. 4 του άρθρου 9 του ν. 3848/2010 (Α' 71) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:
«Ο χρόνος κτήσης του πτυχίου δεν λαμβάνεται υπόψη μεταξύ υποψηφίων που απέκτησαν το πτυχίο μετά από συμμετοχή τους στην ίδια εξεταστική περίοδο. Αν η κτήση του πτυχίου πραγματοποιήθηκε στην ίδια εξεταστική περίοδο (εξεταστική περίοδος, χειμερινού εξαμήνου ή εξεταστική περίοδος εαρινού εξαμήνου ή εξεταστική περίοδος Σεπτεμβρίου) για τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων αυτών λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός του πτυχίου, μετά η βαθμολογία τους σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π και τέλος ο χρόνος κτήσης του πτυχίου.»
3. Προστίθενται εδάφια στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 3149/2003 (Α' 141) ως ακολούθως:
«Η ημερομηνία λήψης του πτυχίου δεν λαμβάνεται υπόψη μεταξύ υποψηφίων που απέκτησαν το πτυχίο μετά από συμμετοχή τους στην ίδια εξεταστική περίοδο. Αν η κτήση του πτυχίου πραγματοποιήθηκε στην ίδια εξεταστική περίοδο (εξεταστική περίοδος χειμερινού εξαμήνου ή εξεταστική περίοδος εαρινού εξαμήνου ή εξεταστική περίοδος Σεπτεμβρίου) για τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων αυτών λαμβάνεται υπόψη η βαθμολογία τους και σε περίπτωση ισοβαθμίας ο χρόνος λήψης του πτυχίου τους.»
«Η ημερομηνία κτήσης του πτυχίου δεν λαμβάνεται υπόψη μεταξύ αιτούντων που απέκτησαν το πτυχίο μετά από συμμετοχή τους στην ίδια εξεταστική περίοδο. Αν η κτήση του πτυχίου πραγματοποιήθηκε στην ίδια εξεταστική περίοδο (εξεταστική περίοδος χειμερινού εξαμήνου ή εξεταστική περίοδος εαρινού εξαμήνου ή εξεταστική περίοδος Σεπτεμβρίου) για τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων αυτών λαμβάνεται υπόψη η βαθμολογία τους και σε περίπτωση ισοβαθμίας ο χρόνος λήψης του πτυχίου τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου