Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΕΑΠ ''ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ''


Πρόσκληση για την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Φοιτητών σε 6 Προπτυχιακά και 26 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Πρόσκληση για την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Φοιτητών - Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες - σε 6 Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Πρόσκληση για την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Υποψηφίων Μεταπτυχιακών Φοιτητών - Μελών εκπαιδευτικού προσωπικού ΑΤΕΙ με προσωποπαγή θέση και Εργαστηριακών Συνεργατών που δεν κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης - στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΕΑΠ

Ε.Α.Π. & Wroclaw U. E. - εξ Αποστάσεως Κοινό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) / H.O.U. & Wroclaw U. E. - Distance learning joint MBA programme 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ 10η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 

Οι σημερινές προσλήψεις αναπληρωτών

Προσλήψεις αναπληρωτών Δασκάλων ειδικής αγωγής και αναπληρωτών Δασκάλων του ενιαίου πίνακα γενικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013 για το διδακτικό έτος 2014-2015.
Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 2 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70.50-Δασκάλων ΕΑΕ και 105 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών στην παράλληλη στήριξη - συνεκπαίδευση μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω Πράξεων.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 3 έως και την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
 Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών πλήρους ωραρίου κλάδων ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών και ΠΕ18.41-Δραματικής Τέχνης στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές πλήρους ωραρίου 72 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών και 1 εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ18.41-Δραματικής Τέχνης.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3» του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 3 έως και την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
 Πρόσληψη ενός (1) προσωρινού αναπληρωτή, κλάδου ΠΕ03.50 Β/θμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, για το διδακτικό έτος 2014-2015.
Από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2014-2015, προσλαμβάνεται ως προσωρινός αναπληρωτής πλήρους ωραρίου ο εκπαιδευτικός Λουμπρίνης Γεώργιος του Παναγιώτη, κλάδου ΠΕ03.50 Β/θμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, για να καλύψει διδακτικές ανάγκες των ΣΜΕΑΕ Β/θμιας Εκπ/σης της περιοχής Β’ Κυκλάδων, στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Πληρωμή ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» με ενάριθμο 2014ΣΕ04700000 της Συλλογικής Απόφασης Έργων (ΣΑΕ) 047 (ΑΔΑ:7ΧΜΡΦ-ΨΩΧ) του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Ο προσλαμβανόμενος οφείλει να παρουσιαστεί στην οικεία Διευθύνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 έως και την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014, όπου και θα τοποθετηθεί, με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενή θέση σχολείου της περιοχής, στην οποία προσλήφθηκε, μέχρι και τη λήξη του διδακτικού έτους.

Διάθεση αποσπασμένων εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. από υπηρεσίες και φορείς του ΥΠΑΙΘ σε σχολικές μονάδες

Με σχετική εγκύκλιο , το υπουργείο Παιδείας καλεί τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε υπηρεσίες και φορείς του ΥΠΑΙΘ, που επιθυμούν να διατεθούν ως τη λήξη του διδακτικού έτους σε σχολικές μονάδες του Νομού όπου υπηρετούν, με σκοπό την κάλυψη λειτουργικών αναγκών, να το δηλώσουν εγγράφως και να αποστείλουν αίτηση στη Διεύθυνση Διοίκησης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από 3-11-2014 έως και 10-11-2014.

Η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2014-15

Το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2014-2015, κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις ακόλουθες κατηγορίες μεταθέσεων:
α) γενικές από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης,
β) στα Μουσικά Σχολεία,
γ) στα Καλλιτεχνικά Σχολεία,
δ) στα σχολεία Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, ε) αμοιβαίες από περιοχή σε περιοχή και στ) σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ
ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ
α) Οι αιτήσεις υποβάλλονται, από 03-11-2014 έως 30-11-2014, στις Δ/νσεις Δ.Ε. στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα σχολεία στα οποία ανήκουν οι εκπαιδευτικοί οργανικά ή έχουν τοποθετηθεί προσωρινά. Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων εκτός από τις αμοιβαίες για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.
β) Μέσα στην ίδια προθεσμία υποβάλουν δήλωση για οριστική τοποθέτηση και για βελτίωση, χωρίς να αναγράφουν προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολείων, όσοι βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ από μετάθεση, απόσπαση σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και για οποιοδήποτε άλλο λόγο. ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Εγκύκλιος μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2014-2015

Την εγκύκλιο μεταθέσεων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2014-2015 Εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2014-2015. 
Για να ανοίξετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ

Το νέο πλαίσιο του υπουργείου για το δημοτικό

Προτεραιότητα για το υπ. Παιδείας η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αλλά και για μένα προσωπικά αποτελεί πρώτιστη πολιτική προτεραιότητα να βάλουμε τις βάσεις για τη δημιουργία ισχυρών δεσμών μεταξύ των πολιτών, της κοινότητας και του φυσικού χώρου που τους φιλοξενεί, είπε ο υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος στην διημερίδα των ΚΠΕ με θέμα «Προβολή Καλών Πρακτικών των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», που πραγματοποιείται στον Εβρο, και υπογράμμισε:
Α. Για όλους αυτούς τους λόγους,
1. Εξασφαλίσαμε στη δύσκολη αυτή εποχή τη συνέχιση της χρηματοδότησης των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
2. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής επιχορηγούμε φέτος 120 διήμερα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των μαθητών μας με θέμα σχετικό με τους υδατικούς πόρους. Οι επιχορηγήσεις αυτές γίνονται με τη μορφή Μικρών Σχεδίων Επιχορήγησης (ΜΣΕ) και ανέρχονται συνολικά σε 900.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση αφορά στη μετακίνηση, διαμονή και διατροφή 120 περιβαλλοντικών ομάδων, μαθητών και συνοδών καθηγητών, έτσι ώστε να επισκεφτούν τα ΚΠΕ χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση του προϋπολογισμού λειτουργίας των δομών αυτών και, φυσικά, χωρίς καμία επιβάρυνση των οικογενειών των μαθητών μας.
Β. Με ξεχωριστή εγκύκλιο θα ενημερώσουμε τα σχολεία για τη δυνατότητα επιχορήγησης των μετακινήσεων των ομάδων. Η εγκύκλιος θα περιέχει αναλυτικά την απαραίτητη διαδικασία και όποιο άλλο στοιχείο σχετικό με την υλοποίηση του έργου.
Γ. Η αξιολόγηση των υποβληθέντων περιβαλλοντικών προγραμμάτων θα διεξαχθεί από τριμελή Επιτροπή που θα συσταθεί στο Υπουργείο Παιδείας για το σκοπό αυτό. Ένα μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης θα είναι ανεξάρτητο από τους εμπλεκόμενους φορείς.
Δ. Η αξιολόγηση θα βασιστεί σε κριτήρια όπως:
1.Το θέμα του περιβαλλοντικού προγράμματος να σχετίζεται με τη διαχείριση των υδατικών πόρων και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ να είναι σχετικό με το υδάτινο περιβάλλον.
2.Προτεραιότητα θα δοθεί σε προγράμματα που θα οδηγήσουν σε τριήμερη εκπαίδευση σε ΚΠΕ.
3.Προτεραιότητα θα δοθεί σε προγράμματα που υποβάλλονται από σχολεία που χιλιομετρικά απέχουν σημαντικά από το συνδεδεμένο με το πρόγραμμα ΚΠΕ.
4. Ο προϋπολογισμός να είναι εντός των ορίων που τίθενται από τον Κανονισμό. Πέραν τούτου για τη φετινή χρονιά
5. Συγκεντρώνουμε όλο το θεσμικό πλαίσιο το οποίο αφορά στην περιβαλλοντική εκαπίδευση και ερευνούμε τα κενά τα οποία μπορεί να υπάρχουν ώστε να παρέμβουμε νομοθετικά. Κι εδώ έχουμε την ανάγκη της εμπειρίας, των γνώσεων και των προτάσεών σας.
6. Συνεργαζόμαστε με άλλα Υπουργεία (όπως το ΥΠΕΚΑ που προανέφερα) για να υλοποιήσουμε νέες δράσεις σε επίπεδο περιφέρειας ή επικράτειας.
Ε. Ζητούμενο κάθε σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος είναι η προετοιμασία και η διαμόρφωση συνειδητοποιημένων πολιτών, που με την ενηλικίωσή τους θα μπορούν να αναλάβουν δράση ώστε να διαβιώσουν αλλά και να διαμορφώσουν ένα βιώσιμο περιβάλλον.
Ζ. Σε επίπεδο οργανωμένης σχολικής δραστηριότητας τούτο συντελείται με την υλοποίηση σημαντικών προγραμμάτων που συμπληρώνουν το ημερήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης και διασυνδέουν την καθημερινή ζωή των μαθητών και των οικογενειών τους με το φυσικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον τους. Με την εφαρμογή των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης επιδιώκεται όχι μόνο η απόκτηση γνώσεων που αφορούν στο περιβάλλον αλλά κυρίως η καλλιέργεια θετικών στάσεων και συμπεριφορών των μαθητών και η ευαισθητοποίηση για την προστασία και αειφόρο ανάπτυξη του περιβάλλοντος.
Η. Η καλλιέργεια της συνείδησης ότι δε ζούμε μόνοι μας, αλλά ενταγμένοι σε ένα ευρύ, υπερτοπικό και συχνά παγκόσμιο περιβάλλον, ξεκινά από τις μικρές ηλικίες και συνοδεύει το παιδί σε όλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής του, διαμορφώνοντάς το σε πολίτη υπεύθυνο που είναι σε θέση να αντιμετωπίζει συλλογικά αναπτυξιακά ζητήματα.
Θ. Η συμβολή των εκπαιδευτικών που ασχολούνται με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική. Υλοποιούν κάθε χρόνο ενδιαφέροντα Προγράμματα δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές όλων των βαθμίδων να γνωρίσουν με τρόπο βιωματικό το φυσικό πλούτο της χώρας μας και να κατανοήσουν την ανάγκη προστασίας του, για την οικοδόμηση ενός ανθρώπινου και βιώσιμου μέλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό ο ρόλος των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Εσείς είστε εκείνοι που γνωρίζετε καλύτερα τις επιμορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών μιας και βρίσκεστε σε συνεχή επαφή μαζί τους. Εσείς παρεμβαίνεται, ώστε τα ενίοτε ψυχρά σχολικά προγράμματα να εμπλουτίσουν το περιεχόμενο και την οπτική τους. Εσείς ωθείτε τις σχολικές κοινότητες και τις τοπικές κοινωνίες σε δράσεις συμμετοχικής συμπεριφοράς για τη διαχείριση του περιβάλλοντος σε μια περιοχή.
Ι. Σήμερα, που η βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος διακυβεύεται από τα τεράστια οικολογικά προβλήματα, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για την ολιστική προσέγγιση του θέματος.

Φραγκόσυκο: Δεν θα πιστεύετε τις θαυματουργές ιδιότητές του!

Οχι δεν πρόκειται για κάποιο εξωτικό φρούτο... αλλά για το ελληνικό φραγκόσυκο! Γνωρίστε το! 
Τα φραγκόσυκα είναι εξαιρετικά νόστιμα φρούτα που τα απολαμβάνουμε συνήθως το καλοκαίρι! Για όσους δεν τα γνωρίζουν, φυτρώνουν στις κορυφές των φύλλων της φραγκοσυκιάς ( που ανήκει στην κατηγορία κάκτων) και έχουν χρώμα συνήθως κίτρινο-πράσινο! Η εξωτερική τους εμφάνιση κάνει πολλούς να διστάζουν να τα δοκιμάσουν μιας και περιβάλλονται από μεγάλα και σκληρά αγκάθια. Όμως η γεύση τους πραγματικά θα σας ανταμείψει!

H καλλιέργεια του φραγκόσυκου ήρθε στην Ευρώπη από το Μεξικό και διαδόθηκε ταχύτατα κυρίως στις μεσογειακές χώρες, μιας και για να αναπτυχθεί χρειάζεται αρκετά ξηρό και ζεστό κλίμα! Στην Ελλάδα το άγριο αυτό φυτό συναντάται σε πετρώδεις περιοχές όπως τη Μάνη και τη Κρήτη!
Τα φραγκόσυκα λοιπόν, είτε φρέσκα είτε αποξηραμένα, όπως και τα περισσότερα προϊόντα της φύσης, έχουν εκτός από μεγάλη διατροφική αξία και πολλά οφέλη για την υγεία μας! Περιέχουν μαγνήσιο, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες C και Β, βήτα καροτίνη, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά.
 
Σας παρουσιάζουμε όμως 3 οφέλη αυτού του υπέροχου δώρου της φύσης για τα νύχια, τα μαλλιά και το δέρμα και πραγματικά θα το εντάξετε στη διατροφή σας και όχι μόνο!
1) Φωτεινή επιδερμίδα!Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πολλές χρόνιες ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, και η διαδικασία της γήρανσης. Αυτές επίσης συμβάλλουν στη διατήρηση μια υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας! Ακόμη, οι σπόροι που έχει το φραγκόσυκο χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του ελαίου του, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες! Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επουλώσει κοψίματα και πληγές στο δέρμα. Η βιταμίνη Ε και βιταμίνη Κ που περιέχει μαλακώνουν το δέρμα και βοηθούν στη μείωση των μαύρων κύκλων. Τέλος, έχει υποστηριχθεί ότι το έλαιο από τους σπόρους του φραγκόσυκου είναι από τις πιο ιδανικές επιλογές για ώριμες, ταλαιπωρημένες ή γερασμένες επιδερμίδες, καθώς τις αναζωογονεί και τις τονώνει!
2) Δυνατά νύχια!Το έλαιο από τους σπόρους του φραγκόσυκου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τα αδύναμα και κατεστραμμένα νύχια. Παράλληλα, αποκαθιστά τη σωστή και υγιή ανάπτυξη τόσο στα νύχια όσο και στα πετσάκια σας και εμποδίζει την ξήρανσή τους!
3) Λαμπερά Μαλλιά!Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έλαιο του φραγκόσυκου για να κάνετε τα μαλλιά σας ακόμα πιο λαμπερά! Η δύναμη και οι ιδιότητες του συγκεκριμένου ελαίου μπορεί να δώσουν στα μαλλιά σας τη διπλάσια ποσότητα σε λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες απ' ότι το argan oil, και να χαρίσουν μια φυσική λάμψη στα μαλλιά σας. Τέλος και η βιταμίνη Ε που περιέχει, διεισδύει βαθύτερα στο τριχωτό της κεφαλής, ανοίγοντας τους πόρους του δέρματος!

100 ή 106 οι προσλήψεις ΠΕ70 για Παράλληλη Στήριξη; 73 προσλήψεις Π.Ε.32

Ηρθαν στην Eλλάδα τα νέα iPhone 6 και iphone 6 Plus

Τα νέα iphones της Apple, το iphone 6 και iphone 6 Plus, είναι πλέον διιαθέσιμα στα ελληνικά καταστήματα από σήμερα Κοστίζουν 739 ευρώ και 859 ευρώ αντίστοιχα.
Υπενθυμίζεται ότι τα βασικά χαρακτηριστικά των δύο νέων μοντέλων iPhone 6 και iPhone 6 Plus είναι οι μεγαλύτερες οθόνες υψηλής ανάλυσης Retina HD, ο ταχύτερος επεξεργαστής και το εκπληκτικό design.
Tο iPhone 6, με οθόνη Retina HD 4,7", είναι το λεπτότερο iPhone που έχει κατασκευαστεί ποτέ, με καινούριο επεξεργαστή Α8 αρχιτεκτονικής 64bit και Touch ΙD και είναι διαθέσιμο σε τρία διαφορετικά χρώματα, χρυσό, γραφίτη και ασημί.
Tο iPhone 6 Plus με οθόνη Retina HD 5,5” και ανάλυση 1920χ1080 pixel, είναι το μεγαλύτερο iPhone που φτιάχτηκε ποτέ, με επεξεργαστή Α8 για να προσφέρει ακόμη καλύτερη εμπειρία χρήσης, ενώ είναι και αυτό διαθέσιμο σε τρία διαφορετικά χρώματα, χρυσό, γραφίτη και ασημί

Πρωταθλητές στις αυξήσεις ρεύματος σε όλη την Ευρώπη

Πρωτιά καταγράφει η Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη όσον αφορά την αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, που εκτινάχθηκε πάνω από 60% στην εξαετία της κρίσης 2008-2013. Αυξήσεις στο ρεύμα, φόροι και έμμεσες χρεώσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) είχαν ως αποτέλεσμα το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας να αυξηθεί με μέσο ετήσιο ρθμό 10% - περισσότερο από ό,τι σε κάθε άλλη χώρα στην ΕΕ!
Τα παραπάνω διαπιστώνει έρευνα του Οργανισμού Συνεργασίας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER) και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (CEER) που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, μία ακριβώς ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής για την Ενέργεια και το Κλίμα.
Η έρευνα επισημαίνει ότι η εκτίναξη του κόστους για τους καταναλωτές στην Ελλάδα οφείλεται στις αυξήσεις του ρεύματος και κυρίως στη φορομπηχτική πολιτική αυξήσεων για τις έμμεσες χρεώσεις, δηλαδή τα δίκτυα, τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και το ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων (που επιδοτεί τις ΑΠΕ). Ενώ ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης στο ρεύμα ήταν 7%, σε όλες τις έμμεσες χρεώσεις και φόρους έφτασε στο 13,8%, σχεδόν διπλάσιος.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Ιστοσελίδες με χρήσιμο Εκπ/κό υλικό για προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων

Διοικητικό πρόβλημα στερεί τη δυνατότητα πρόσληψης 600 αναπληρωτών

http://xenesglosses.eu/2014/10/dioikitiko-problima-sterei-ti-dynatotita-proslixis-600-anapliroton/
“Κολλάει” η αξιοποίηση των χρημάτων από τις 600 άδειες άνευ αποδοχών, που, σύμφωνα με πληροφορίες και ανακοινώσεις επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των κενών.Θυμίζουμε ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων είχε πληροφορηθεί από υψηλόβαθμο στέλεχος ότι το Υπουργείο προτίθεται να μεταφέρει τα κονδύλια της μισθοδοσίας μονίμων εκπαιδευτικών που εξωθήθηκαν να κάνουν χρήση αδειών άνευ αποδοχών στην πρόσληψη αναπληρωτών αποκλειστικά στη Δ/θμια εκπαίδευση.Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον αιρετό και εκ νέου υποψήφιο για το ΚΥΣΠΕ κ. Παληγιάννη είναι δύσκολο να αξιοποιηθούν τα χρήματα από τις άδειες άνευ αποδοχών.Το θέμα δεν είναι οικονομικό, αφού οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε άδεια δεν πληρώνονται, αλλά διοικητικό καθώς οι εν λόγω εκπαιδευτικοί δεν διαγράφονται από τα μητρώα μισθοδοτούμενων του δημοσίου και ως εκ τούτου δεν μπορούν να μεταφερθούν τα κονδύλια για τις προσλήψεις αναπληρωτών.Για να καταφέρει το υπουργείο να προχωρήσει στην αξιοποίησή τους πιθανόν να χρειάζεται η κατάθεση μιας τροπολογίας όπως έγινε και με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που αν και δεν προβλέπεται να χρηματοδοτεί τις προσλήψεις αναπληρωτών παρόλα αυτά τα κενά οδήγησαν το Υπουργείο στην αξιοποίησή του.Ο κ. Παληγιάννης δεν παρέλειψε να μας δηλώσει ότι αν υπάρχει βούληση όλα γίνονται ενώ μας ανέφερε επί του θέματος και τη λαϊκή παροιμία “όποιος δε θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει”, με την οποία δηλώνεται η αναβλητικότητα του υπουργείου.Καλόγηρος Βασίλειος Διαβάστε περισσότερα: Διοικητικό πρόβλημα στερεί τη δυνατότητα πρόσληψης 600 αναπληρωτών | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Πως εξελίσσονται οι εργασίες στην Ιόνια Οδό… Η πορεία του οδικού άξονα μέσα από εικόνες…

9+1 πράγματα που σου συμβαίνουν μετά το πτυχίο

Αυτό είναι ένα guest post είναι από την Μαρία Αρναουτάκη, απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 1. Βλέπεις άγνωστο σταθερό να σε καλεί στο κινητό σου. H καρδία σου χτυπάει δυνατά. Προσδοκίες και ελπίδες γεμίζουν την ψυχή σου. Άγχος.

Αχ! Αχ! Ποια από όλες τις δουλείες που έχω κάνει αίτηση με καλεί;

Παίρνεις μια βαθιά ανάσα και ενεργοποιείς την πιο επαγγελματική φωνή σου. Γκουχ.

– Παρακαλώ;
– Ναι, γεια σας. Η κυρία Χωρισδουλειάκη;
– Η ίδια! (Σκέφτεσαι ότι δεν πρέπει να ακουστείς πολύ χαζοχαρούμενος, αλλά ούτε και μίζερος, πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία, έτσι διάβασες…)
– Ναι, σας τηλεφωνώ.. για να σας ενημερώσω για τα νέα προνομιακά πακέτα ομιλίας μπλα μπλα προσφορά μπλα μπλα μόνο προσφορά…

Και κάπου εκεί σταματάς να ακούς…

– Όχι, ευχαριστώ πολύ… (φωνή μιζέριας 100%)

 2. Μαθαίνεις ότι κάποιος συμφοιτητής σου, που ποτέ δεν πατούσε σχολή, αλλά πήρατε μαζί πτυχίο, βρήκε δουλειά στο αντικείμενό σας. Το Σεπτέμβριο.

Πρώτη Αντίδραση

(Μετά το σοκ)
“Ε, φυσικά, ρε. Ο πατέρας του ξέρει τον ξάδελφο, του θείου, του της κουμπάρας τους και τον έχωσε.”

 3. Ενημερώνεσαι για όλα τα site αναζήτησης εργασίας και προκηρύξεων.

Στο τέλος της ημέρας.

-Μαθαίνεις τι είναι ο ΟΑΕΔ, τα Voucher, τα έντυπα ΣΟΧ, η κάρτα ανεργίας, ο κλειδάριθμος, τα ΚΠΑ, το EURES.
-Συνειδητοποιείς ότι πολλά από τα βιογραφικά που στέλνεις με e-mail δεν τα διαβάζει, σχεδόν ποτέ, κανείς.
-Μετά από 4 χρόνια στο Παιδαγωγικό, συναντάς τη φράση: “Ζητείται παιδοκόμος”. Με πτυχίο Παιδαγωγικού.
Παιδοκόμος.
Παι-δο-κό-μος.

 4. Επιβιώνεις από κουλές συνεντεύξεις.

(Αληθινή ιστορία τηλεφωνικής συνέντευξης.)

“Χρειαζόμαστε μια άριστη πτυχιούχο που να γνωρίζει 3 γλώσσες. Τα καθήκοντά σας στη γραμματειακή υποστήριξη θα περιλαμβάνουν τα πάντα. Θα είστε το δεξί χέρι του αφεντικού. Πέρα από τα γραφειοκρατικά, θα πληρώνετε λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ και θα σφραγίζετε τα βιβλιάρια του ΙΚΑ, εκτός του ωραρίου εργασίας σας, φυσικά. Α, και να μην ξεχάσω ότι θα πλένετε όλα τα πιάτα και τις κούπες και θα καθαρίζετε την τουαλέτα. Η τουαλέτα είναι μια και για τα δύο φύλα και όπως ξέρετε… οι άντρες είναι λίγο απρόσεκτοι. Επίσης, επειδή ο διευθυντής μας ακολουθεί αυστηρά βρετανική πολιτική, θα φτιάχνετε το τσάι. Όχι όμως “Lipton”, αυτό δεν είναι γνήσια βρετανικό. “Twinings”, προτιμάμε. Θα πρέπει να το προσέχετε αυτό και να μην αγοράζετε ό,τι κι ό,τι.”

 5.Έχεις παρενέργειές από την όλη σου προσπάθεια να δεις τι θα κάνεις με τη ζωή σου.

-Δεν σε ενδιαφέρει ο ήχος του κινητού σου. Βάζεις το εκάστοτε “Ντριιιιιιιιιιν” default της συσκευής σου στη διαπασών, μην τυχόν και σε πάρουν από δουλειά και δεν το ακούσεις.

-Εξασκείσαι στο να υπολογίζεις τη μισθοδοσία οποιασδήποτε δουλειάς ακούς, ανά ώρα και με ακρίβεια δεκαδικού. Έχεις και mode “μαύρα/ με ένσημα” ή “πενθήμερο/ μήνα”.

 6. Γίνεσαι καχύποπτος ή σταδιακά αναίσθητος με εργασιακά δεδομένα.

Μαθαίνεις ότι μια εταιρία (ή εταιρεία, για εσάς που το γράφετε έτσι) πληρώνει πολύ καλά, με ένσημα, με δώρα και δίνει και άδεια.

Μαθαίνεις ότι μια εταιρία πληρώνει κάθε μήνα, στην ώρα της.

Σου λένε ότι δεν θα πληρώνεσαι με bonus, αλλά με σταθερό μισθό.

Η αντίδρασή σου πάντα.

 7. Ακούς συνέχεια ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα την βρεις την άκρη. Μην αγχώνεσαι.

Πως νιώθεις εσύ.

 8. Σκέφτεσαι τουλάχιστον μια φορά στις δύο εβδομάδες την πιθανότητα να βγεις εξω-τερικό.

Το ίδιο συνειδητοποιείς ότι σκέφτεται/ σχεδιάζει/ έχει ήδη κάνει ο περισσότερος κόσμος της γενιάς σου. (Αλήθεια, εκεί βρίσκεται η λύση;) Και μετά το ξανασκέφτεσαι. Και βλέπεις και ανθρώπους που όχι μόνο έμειναν εδώ, αλλά με καινοτόμες ιδέες, άλλαξαν κάτι μικρό στον τόπο τους. Δεν είναι πάνω από 25 κι όμως στήριξαν τις ιδέες τους. Είναι σαν κι εσένα, όμως άλλαξαν κάτι.

 9. Ακούς συζητήσεις φίλων σου για εξεταστικές και εργασίες, καθηγητές και άλλα “φοιτητικά”, και τους βλέπεις να δίνουν το πάσο στο σινεμά.

Πως νιώθεις εσύ.

 Αν γέλασες με κάποιο από τα παραπάνω, συμπάσχεις, είναι σίγουρο. Αλλά ακόμα κι αν δεν γέλασες, κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς και να είσαι σίγουρος ότι, όντως, κάποια μέρα θα γυρίσεις από μια συνάντηση/ συνέντευξη/ εξέταση/ ταξίδι/ δεν ξέρω που θα σε βγάλει ο δρόμος.. και..

…θα είσαι κάπως έτσι.

Μάικλ Λάντον. Ο πρωταγωνιστής στο «Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι». Έσωσε τη μάνα του από απόπειρα αυτοκτονίας, είχε εννιά πhttp://www.mixanitouxronou.gr/maikl-lanton-o-protagonistis-sto-mikro-spiti-sto-livadi-esose-ti-mana-tou-apo-apopira-aftoktonias-iche-ennia-pedia-itan-protathlitis-sto-akontio-ke-pethane-molis-54-eton-maikl-lanton-o-dimiour/αιδιά, ήταν πρωταθλητής στο ακόντιο και πέθανε μόλις 54 ετών

Η απελευθέρωση του Μετσοβου 31-10-1912 φωτογραφιες

Σήμερα προσλαμβάνονται 73 αναπληρωτές Π.Ε. για ΕΑΕΠ

Σύμφωνα με τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ, Δημήτρη Μπράτη σήμερα προσλαμβάνονται 73  αναπληρωτές  ΠΕ 32 για τα ΕΑΕΠ.

Σήμερα Παρασκευή η εγκύκλιος των μεταθέσεων

Μετά από ενημέρωση του αιρετού ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη, στην επιτροπή μεταθέσεων και αποσπάσεων του υπουργείου Παιδείας υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα εκδοθεί σήμερα , Παρασκευή 31/10/2014, η εγκύκλιος των μεταθέσεων.
Δικαίωμα αίτησης θα δοθεί και στους μεταταγμένους συναδέλφους από τη Β/θμια Εκπαίδευση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Η ΟΛΜΕ απάντησε αρνητικά για moratorium στις εθνικές και θρησκευτικές εορτές και επισκέψεις του σε σχολεία

« Δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν , το πότε, το που και το πως των κινητοποιήσεών μας » απάντησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ στην πρόταση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου –στη σημερινή συνάντηση- για moratorium όσον αφορά στις εθνικές και θρησκευτικές εορτές καθώς και για συνεννόηση όσον αφορά στην εκτέλεση του προγράμματός του στις επισκέψεις του σε σχολεία της χώρας.
Είχε προηγηθεί η κατάθεση της πολιτικής βούλησης από τον υπουργό, για ένταξη στο πρόγραμμα των επισκέψεών του , συναντήσεων με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων δασκάλων και των τοπικών ΕΛΜΕ.

Το 33μελές Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο ΕΣΥΠ

Ορίσθηκε από τον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο η Ολομέλεια του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Π.Δ.Ε.), το οποίο θα συνεδριάσει την Τετάρτη και θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ειδικότερα το ΣΠΔΕ, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού, έχει ως εξής: 
1. Στέλλα Πριόβολου, Ομότιμη Καθηγήτρια Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών, Πρόεδρος Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
2. Δήμητρα Ντέρτσου, Υπάλληλος Διεύθυνσης Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Προβλέψεων - Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής Υπουργείου Οικονομικών, ως εκπρόσωπος Υπουργείου Οικονομικών με αναπληρωματική την Ειρήνη Ανδριοπούλου, Επιστημονική Συνεργάτης Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Υπουργείου
Οικονομικών.
3. Ευδοκία Καρδαμίτση, Γενική Διευθύντρια Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως εκπρόσωπος Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αναπληρωματικό τον Ανδρέα Παπαδαντωνάκη, Διευθυντή Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
4. Σωτήρης Γκλαβάς, Πρόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
5. Ηρακλής Δρούλιας, Πρόεδρος Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.
6. Αθανάσιος Φαλούκας, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β ́ Αθήνας,
Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αναπληρωματικό τον
Βασίλειο Σαμαρά, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.
7. Ευστράτιος Χατζηδημητρίου, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ ́ Αθήνας, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αναπληρωματικό τον
Γεώργιο Γκάρτζιο, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας.
8. Αθανάσιος Οικονομόπουλος, Διευθυντής 46ου Γενικού Λυκείου Αθήνας, Διευθυντής σχολικής μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αναπληρωματικό τον Κωνσταντίνο
Μπαζάκα, Διευθυντή 1ου Γενικού Λυκείου Βριλησσίων.
9. Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, Διευθυντής 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας,
Διευθυντής σχολικής μονάδας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αναπληρωματικό τον
Σπυρίδωνα Χαλεπλή, Διευθυντή 4ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων.
10. Κωνσταντίνος Καλτσάς, Σχολικός Σύμβουλος Ηλεκτρολόγων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ ́ Αθήνας, Σχολικός Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αναπληρωματικό τον Ευάγγελο Κανίδη, Σχολικό Σύμβουλο
Πληροφορικής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ ́ Αθήνας.
11. Θεόδωρος Γούπος, Σχολικός Σύμβουλος 19ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αναπληρωματικό το Παναγιώτη Γαλάνη,
Σχολικό Σύμβουλο 17ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας.
12. Ανδριανός Μουταβελής, Σχολικός Σύμβουλος 9ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής και
Εκπαίδευσης, Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής, με αναπληρωματικό το Γεώργιο Τζίμα, Σχολικό Σύμβουλο 2ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
13. Νίκος Παπαχρήστος, Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ως εκπρόσωπος Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), με αναπληρωματικό το Νικηφόρο Κωνσταντίνου, μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
14. Γιώργος Αλεβυζάκης, Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ως εκπρόσωπος Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), με αναπληρωματικό το Βασίλη Τζαφά, Ταμία Δ.Σ. Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
15. Θανάσης Κικινής, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), ως εκπρόσωπος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), με αναπληρωματικό το Τριαντάφυλλος Οικονόμου, Ταμία Δ.Σ. Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).
16. Σταύρος Πετράκης, Ειδικός Γραμματέας Δ.Σ. Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), ως εκπρόσωπος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), με αναπληρωματικό το Νίκο Φασφαλή, Οργανωτικό Γραμματέα Δ.Σ. Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).
17. Νίκος Παΐζης, ως εκπρόσωπος Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), με αναπληρωματικό το Παναγιώτη Πολυδωρόπουλο.
18. Γιώργος Χριστόπουλος, ως εκπρόσωπος Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), με αναπληρωματικό το Χρήστο Σαρρή.
19.Κωνσταντίνος Χρυσικόπουλος, Μαθητής Γενικού Λυκείου Καπανδριτίου, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Εφήβων, με αναπληρωματικό το Γεώργιο - Ραφαήλ Πισσάνη, Μαθητή Γενικού Λυκείου Ασπροπύργου.
20. Ελένη Παρτάλη, Μαθήτρια Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Τσοτυλίου, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Εφήβων, με αναπληρωματική τη Νικολέτα - Σταματίνα Δούβα, Μαθήτρια 1ου Γενικού Λυκείου Βύρωνα.
21. Νίκος Φωτόπουλος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ως εκπρόσωπος Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), με αναπληρωματικό το Χρήστο Γούλα, Διευθυντή ΚΑΝΕΠ-ΙΝΕ / ΓΣΕΕ.
22. Χριστίνα Σταυροπούλου, Οικονομολόγος, Στέλεχος ΠΑΣΕΓΕΣ, ως εκπρόσωπος Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), με αναπληρωματική την Αχιλλεία Ρήγα, Κοινωνιολόγο, Στέλεχος ΠΑΣΕΓΕΣ.
23. Δημήτρης Μπράτης, Μέλος Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ, ως εκπρόσωπος Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), με αναπληρωματική την Ζέττα Μελαμπιανάκη, Μέλος Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ.
24. Ελένη Μακρή – Θεοδώρου, Βουλευτής Φθιώτιδας, ως εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας, με αναπληρωματικό τον Απόστολο Παπακωνσταντίνου, τ. Διευθυντής Δ.Ε.
25.Παύλος Χαραμής, Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως εκπρόσωπος Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), με αναπληρωματικό το Ζήση Καπράνα, Δάσκαλο.
26. Αγνή Σμπόνια, Δασκάλα – Εκπαιδευτικός ΠΕ70,ως εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ, με αναπληρωματικό το Στέλιο Δασκαλάκη, Εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ11.
27. Ελένη Νικολούδη, Εκπαιδευτικός, ως εκπρόσωπος Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αναπληρωματικό το Δημήτριο Αδόργιαστο.
28. Ευστράτιος Γροσομανίδης, ως εκπρόσωπος Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, με αναπληρωματικό το Γεώργιο Παπαγεωργίου.
29. Μάρκος Κλωνιζάκης, Εκπαιδευτικός 1ο ΕΠΑΛ Κιάτου, ως εκπρόσωπος ΔΗΜΑΡ, με αναπληρωματικό το Χρήστο Παύλο, Εκπαιδευτικό ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων.
30. Κώστας Ντίνας, Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ως εκπρόσωπος Του Ποταμιού, με αναπληρωματική τη Φωτεινή Λεομπίλλα, Κοινωνιοθεραπεύτρια – streetworker ΚΕΘΕΑ-ΕΞΕΛΙΞΙΣ.
31. Δημήτριος Τσιαντής, Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, ως εκπρόσωπος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με αναπληρωματικό τον Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο Λυκόβρυσης Πεύκης.
32. Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ως εκπρόσωπος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), με αναπληρωματικό το Κωνσταντίνο Αγοραστό, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.
33. Ιωάννης Λυμβαίος, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α.), ως εκπρόσωπος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α.), με αναπληρωματικό τον Ιωάννη Γιάλλουρο, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α.)

Οι αποφάσεις του ΚΥΣΠΕ για τις παραιτήσεις, αποσπάσεις και μετατάξεις εκπαιδευτικών

Μας ενημερώνει ο Αιρετός στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννης
Συνεδρίασε το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. σήμερα 30-10-14 με θέματα Η.Δ. τα παρακάτω:
•    Μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις Διοικητικών Υπαλλήλων για σοβαρούς λόγους υγείας
Το συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη τα δικαιολογητικά, εισηγήθηκε θετικά και για τους 4 συναδέλφους που προσήλθαν στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε.
•    Παραιτήσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.
Με εντολή υπουργού έγινε αναπομπή των πενήντα τεσσάρων (54) αιτήσεων οι οποίες είχαν γίνει αποδεκτές στη συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. στις 12-9-14.
 Η απόφαση του υπουργού καταστρατηγεί ένα δικαίωμα των εκπαιδευτικών που πηγάζει από την κείμενη νομοθεσία. Είναι δυνατόν να κρατάει εκπαιδευτικούς με σοβαρά προβλήματα υγείας στην τάξη ετσιθελικά επειδή δε διαθέτει πιστώσεις για κάλυψη κενών;
Και καλά ο υπουργός  η πλειοψηφία του Συμβουλίου που εισηγήθηκε θετικά για τις 46 από τις 54 αιτήσεις που ανέπεμψε ο υπουργός, μπορεί να μας εξηγήσει για ποιο λόγο άλλαξε γνώμη σε σχέση με το συμβούλιο στις 12-9-14;
Πιστεύει πως τέτοιες αποφάσεις διασφαλίζουν το κύρος και την αξιοπιστία του Κ.Υ.Σ.Π.Ε.;
Ταυτόχρονα η πλειοψηφία εισηγήθηκε θετικά για τις 22 από τις 76 νέες αιτήσεις. Για 54 συναδέλφους στη σημερινή συνεδρίαση δεν υπήρξε θετική εισήγηση παρότι διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η θέση μου ξεκάθαρη. Διαφώνησα με την απόφαση της πλειοψηφίας , υποστηρίζοντας πως η εισήγηση έπρεπε να συμπεριλάβει όλους όσους πληρούσαν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και όσον αφορά τις αιτήσεις που είχαμε θετικά και ομόφωνα εισηγηθεί στις 12-9 έπρεπε να εμείνουμε στην αρχική μας θέση. Αλήθεια πώς ξαφνικά το Συμβούλιο άλλαξε τακτική και ως ''υγειονομική επιτροπή'' εξέτασε τη σοβαρότητα των λόγων υγείας που επικαλείτο ο κάθε συνάδελφος και οι οποίοι αποδεικνύονταν από γνωματεύσεις κρατικών νοσοκομείων;
Είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουμε τους συναδέλφους μας μ' αυτόν τον τρόπο;  Μήπως είναι καιρός ο υπουργός αλλά και η πλειοψηφία του Συμβουλίου να αναθεωρήσει τη στάση και να αντιμετωπίσει τους εκπαιδευτικούς με ευαισθησία, ανθρωπιά και με βάση την κείμενη νομοθεσία; Ο εκπαιδευτικός είναι λειτουργός όχι μόνο με υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα.
•    Αποσπάσεις
Το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. εξέτασε τις αιτήσεις εκπαιδευτικών για υπαγωγή σε κατά προτεραιότητα αποσπάσεις και από τις 23 αιτήσεις έκανε δεκτές τις 10 ( λόγοι υγείας, σύζυγοι στρατιωτικών).
Ταυτόχρονα έκανε δεκτές 13 αιτήσεις ανακλήσεων και 2 αιτήσεις τροποποίησης αποσπάσεων.
Απέρριψε 2 αιτήσεις για αποσπάσεις σε Δήμους.

Πώς ένα κομμάτι ξύλου μετατρέπει το απλό ουίσκι σε... νέκταρ και εκτοξεύει την ποιότητα [εικόνες & βίντεο]

Έρχεται Νοέμβρης με χιόνια και κρύο

Ο Νοέμβρης δείχνει να ξεκινάει με καλές καιρικές συνθήκες ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία θα είναι σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.Την νέα εβδομάδα 3-6/11/2014  όμως η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά και οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες.
Μετά τις 6-7 του μήνα αναμένεται σοβαρή αλλαγή του καιρού με βροχές και ισχυρές καταιγίδες.
Δείτε αναλυτικότερα:

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στα μέσα του μήνα,ενώ μετά τις 20 Νοέμβρη διαφαίνεται ψυχρή εισβολή με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε ακρετές περιοχές της χώρας.

Μισθολόγιο: Υπάλληλοι «δυο ταχυτήτων» στο Δημόσιο – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

Σε ένα σχέδιο διαφορετικό από αυτό που είχε παρουσιάσει ο Κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι συμφώνησαν Α. Σαμαράς και Β. Βενιζέλος μετά τον «πάγο» που έβαλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στα σχέδια του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Πρόκειται στην ουσία για το σχέδιο που προώθουσε εδώ και καιρό το ΠΑΣΟΚ με  μείωση (σ.σ. χωρίς ακόμη να έχιε προσδιοριστεί αλλά με πιθανότερο τα 680 ευρώ) μισθού των νεοπροσλαμβανομένων, χωρίς να επηρεαστούν οι υπόλοιποι μισθοί των υπαλλήλων.
Ουσιαστικά, το σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία υπαλλήλων «δυο ταχυτήτων».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του έθνους, αυτό θα σημάνει δυο διαφορετικές μισθολογικές καταστάσεις και δυο διαφορετικά εργασιακά καθεστώτα για τους υπαλλήλους του δημοσίου.
Οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι θα παίρνουν μικρότερο βασικό μισθό, απ” ό,τι όσοι ήδη υπηρετούν, ενώ δεν θα έχουν καθεστώς μονιμότητας καθώς για τα δύο πρώτα χρόνια θα υπηρετούν υπό δοκιμαστικό καθεστώς.
Μετά την πάροδο των δύο χρόνων εάν συνεχίσουν να εργάζονται θα αλλάζει το μισθολογικό τους καθεστώς και η εργασιακή σχέση τους με το δημόσιο.
Η απόφαση αυτή έχει σαν στόχο έστω και λογιστικά να μειώσει το μισθολογικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα να απαλλάξει το δημόσιο από … τη μονιμότητα, καθώς ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις διάρκειας δύο ετών και αντικατάσταση των εργαζόμενων.
Ταυτόχρονα σύμφωνα με δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη δεν αλλάζει τίποτα σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.
«Καθυστερήσεις μόνο υπάρχουν, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά» είπε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης.

Νέα ανακάλυψη στην Αμφίπολη: Στο δάπεδο του τρίτου θαλάμου η λύση του μυστηρίου (Φωτογραφίες)

Βρέθηκε υπόγειος θάλαμος 8.4 τετραγωνικών μέτρων. Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.
Νέα ανακοίνωση για την πορεία εργασιών σον Τύμβο Καστά εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αρχαιολόγοι επί του παρόντος εργάζονται στον τέταρτο χώρο του μνημείου, όπου και αποκαλύφθηκε η θεμελίωση των πλαϊνών τοίχων.

Οι προγραμματισμένες ανασκαφικές και στερεωτικές εργασίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών στο λόφο Καστά Αμφίπολης συνεχίζονται ως εξής:

1.Προχωρεί η απομάκρυνση χωμάτων από τον τέταρτο χώρο και αποκαλύφθηκε η θεμελίωση των πλαϊνών τοίχων. Η έδραση των τοίχων γίνεται επί τεχνητής επίχωσης, από καλά συμπυκνωμένο αμμοχάλικο με άργιλο, πάχους περίπου 0, 40μ. Η επίχωση αυτή πατά πάνω στο φυσικό έδαφος του λόφου Καστά, το οποίο εμφανίζεται επιφανειακά ως εδαφοποιημένος-κερματισμένος σχιστόλιθος.


2.Κατά την ανασκαφή, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, διαπιστώθηκε η ύπαρξη δαπέδου σφράγισης από πώρινους λίθους. Σώζονται τα τμήματα του δαπέδου τα οποία βρίσκονται σε επαφή με τους πλαϊνούς τοίχους. Στο δυτικό τμήμα του δαπέδου οι λίθοι παρουσιάζουν υποχώρηση και σημαντική στροφή προς το εσωτερικό του χώρου, ως αποτέλεσμα καθίζησης-ολίσθησης της υποκείμενης επίχωσης. Στο ανατολικό τμήμα οι λίθοι του δαπέδου βρίσκονται στην αρχική τους θέση. Πραγματοποιείται η απομάκρυνση των δυτικών λίθων, ώστε να αποκαλυφθεί η κατάσταση θεμελίωσης του δυτικού πλαϊνού τοίχου και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αντιστήριξης και στερέωσης της θεμελίωσης.

3.Κατά την αποχωμάτωση του τέταρτου χώρου διαπιστώθηκε η ύπαρξη τεχνητού ορύγματος επί του φυσικού σχιστολιθικού εδάφους, επιφάνειας, 4Χ2,10μ., το οποίο είναι επιχωμένο με ιλυώδη άμμο (όπως αλλωστε και η υπόλοιπη επίχωση του μνημείου). Ήδη έχει προχωρήσει η ανασκαφή, σε βάθος περίπου 1,40μ. από την επιφάνεια του κατωφλίου και η επίχωση συνεχίζεται. Κατά την απομάκρυνση της αμμώδους επίχωσης εντοπίστηκε το δεύτερο μαρμάρινο θυρόφυλλο σε καλή κατάσταση διατήρησης, πεσμένο μέσα στο όρυγμα, διαστάσεων, 2Χ0,90Χ0,15μ. και βάρους περίπου έναμισυ τόνο.) Σήμερα επιχειρείται η απομάκρυνσή του από το σημείο εύρεσης.


4.Πριν από τη συνέχιση της απομάκρυνσης των χωμάτων του ορύγματος, θα γίνουν εργασίες εγκιβωτισμού και αντιστήριξης των κατακόρυφων παρειών του (αλλά και της επίχωσης κάτω από το θεμέλιο των πλαϊνών τοίχων), ώστε να διασφαλισθεί η ευστάθεια της θεμελίωσης των πλαϊνών τοίχων.

5.Την Τετάρτη 29-10-2014 έγινε τοποθέτηση έξι αισθητήρων μέτρησης της παραμόρφωσης επί αντίστοιχων αντηρίδων του τέταρτου χώρου για να διαπιστώνεται στο εξής η ένταση των μεταλλικών στοιχείων αντιστήριξης, κατά την πρόοδο των ανασκαφικών εργασιών. Επιπλέον για σήμερα έχει προγραμματιστεί η εγκατάσταση επιπλέον 10 αισθητήρων, αλλά και ρωγμομέτρων για την παρακολούθηση τυχόν εξέλιξης υφιστάμενων ρωγμών μεγάλου εύρους σε δομικά στοιχεία των εγκάρσιων διαφραγμάτων.

6.Συμπληρώθηκαν στοιχεία υποστύλωσης της θόλου στο δεύτερο και τον τρίτο χώρο.

7.Συνεχίζεται η αφαίρεση των χωμάτων από τα πρανή και πάνω, ανατολικά και ανάντη του μνημείου.

Επανέλεγχος – Πλαστά – Αξιολόγηση: Οι «τρεις μύθοι» και οι «12+1» ερωτήσεις και απαντήσεις του ΥΔΜΗΔ

Έρχεται ο μόνιμος μηχανισμός αξιολόγησης στο Δημόσιο

Στους εκπροσώπους της Τρόικας, την επόμενη εβδομάδα με βάση τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, θα παρουσιάσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης την πρότασή του για την καθιέρωση μόνιμου μηχανισμού αξιολόγησης στο Δημόσιο. Το «καρότο» για τους δημόσιους υπαλλήλους είναι ότι καταργείται από 1/1/2015 η ποσόστωση με βάση την οποία το 15% των εργαζομένων βαθμολογείται οπωσδήποτε αρνητικά. Ως προς αυτό το θέμα, άλλωστε, ήταν εντονότατη η αντίδραση όχι μόνο των συνδικαλιστών αλλά και του συγκυβερνώντος ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση Μητσοτάκη προβλέπει ότι η αξιολόγηση θα γίνεται από τους νέους προϊσταμένους που θα επιλεγούν κατόπιν εξετάσεων. Στη διάρκεια του 2015 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υφισταμένων, γιατί την επόμενη χρονιά, το 2016 θα ισχύσει η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα και για να επιλεγούν αυτοί που θα πριμοδοτηθούν θα παίξει καθοριστικό ρόλο το φύλλο αξιολόγησης που θα έχει συντάξει ο προϊστάμενός τους.

Ανακαλυφθηκε ιός 700 ετών στον Καναδά

Επιμέλεια: Εύη Κιόρρι
Μπορεί να μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας, είναι όμως πραγματικότητα. Μία ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, του Σαν Φρανσίσκο, ανακάλυψαν τον εξαφανισμένο ιό.
Ο 700 ετων ιός ανακαλύφθηκε στα  Βορειοδυτικά Εδάφη του Καναδά. Μετα από την απόψυξη κομματιού πάγου που περιέιχε περιττώματα ταράνδου, στα οποία οι ερευνητες ανακάλυψαν το ιικό γονιδίωμα.
Μεταφέροντας το έυρημα στα εργαστήρια τους, κατάφεραν να αποσπάσουν το γενετικό υλικό του ιού και να κάνουν την ανασύστασή του.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιέυθηκαν στην Εθνική Ακαδημία Επιστήμης της Αμερικής. Το έυρημα θεωρείται πολύ σημαντικό καθώς αποδεικνύει ότι αρχαίοι ιοί μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια μόλις λιώσουν οι πάγοι, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Σε συνέντευξή του στο New Scientist, ο Jean-Michel Claverie από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Μασσαλίας, δήλωσε " Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι μερικοί αρχαίοι ιοί μπορούν να μολύνουν ακόμη και σήμερα κάποια ζώα, φυτά ή και ανθρώπους ". Ενώ, άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τέτοιου είδους ιοί δεν είναι επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία.

Νηπιαγωγός - Στις πιο τρομακτικές δουλειές στις ΗΠΑ

Οι πιο τρομακτικές δουλειές δεν είναι πάντα και οι πιο επικίνδυνες
Αυτές τις ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας μία νέα έρευνα η οποία διεξηχθη σε 3.100 εργαζόμενους από την CareerBuilder. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το επάγγελμα του Νηπιαγωγού είναι ανάμεσα στα 10 επαγγέλματα που προκαλούν τρόμο σε αμερικανούς εργαζόμενους. Άλλα επαγγέλματα που συγκαταλέγονται στα 10 πιο τρομακτικά είναι το επάγγελμα του αστυνομικού που εξιχνιάζει φόνους, του νεκροθάφτη και του πολιτικού.
"Οι εργαζόμενοι μας είπαν ότι και μόνο η ιδέα να δουλέψουν ανάμεσα σε μικρά παιδιά είναι από μονο του τρομακτικό" δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας.
Οι νηπιαγωγοί όμως δεν συμφωνούν με τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας. "Τα παιδιά είναι γλυκά και αστεία και με κάνουν να βλέπω τα πράγματα με διαφορετική οπτική κάθε ημέρα" είπε ο νηπιαγωγός Kim Danko ο οποίος διδάσκει σε νηπιαγωγείο για 19 χρόνια στην περιοχή της Καλιφόρνια.
Οι νηπιαγωγοί αναγκάζονται να ασχολούνται και με μεγάλες αριθμητικά ομάδες νηπίων. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ ο μέσος όρος σε 19 χώρες είναι 18 νήπια ανά τάξη για έναν νηπιαγωγό. Οι μεγαλύτερες τάξεις νηπίων βρίσκονται στην Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Κορέα, την Ιταλία και την Πορτογαλία όπου ο νηπιαγωγός διδάσκει σε περισσότερα από 20 νήπια. (είναι ολοφάνερο ότι η έρευνα δεν είδε τα στοιχεία της Ελλάδας, γιατί οι Έλληνες νηπιαγωγοί θα έχουν σίγουρα άλλη άποψη)
Στις ΗΠΑ ο ετήσιος μισθός ενός νηπιαγωγού είναι 53.090 δολλάρια (για να μην ψάχνετε κομπιουτεράκι είναι 42.158 ευρώ το χρόνο, ευτυχώς που κάθεστε)
Ο ίδιος νηπιαγωγός δήλωσε ότι για τον ίδιο τρομακτικοί είναι οι γονείς οι οποιοι πολλές φορές ανακατεύονται, είναι υπερπροστατευτικοί, απαιτητικοί κ.λπ.
Ας ελπίσουμε ότι αυτή η έρευνα δεν θα αποτρέψει ανθρώπους να γίνουν δάσκαλοι με όλη τη σημασία της λέξης. Παγκόσμια παρατηρείται έλλειμμα δασκάλων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που ενώ είναι 1,4 εκατομμύρια το 2030 υπολογίζεται ότι η ανάγκη σε δασκάλων θα ανέλθει στο νούμερο των 3,4 εκατομμυρίων.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ...

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους 3.405 νέους manager του Δημοσίου – Όλη η διαδικασία

Με την ανάρτηση της πρώτης προκήρυξης στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τίθεται σήμερα, Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, σε εφαρμογή το νέο σύστημα επιλογής Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Τμηματαρχών στις θέσεις ευθύνης της Διοίκησης, όπως προβλέπει ο Νόμος 4275/2014.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι θέσεις αυτές έχουν προκύψει από τα νέα, απλοποιημένα και λιτά οργανογράμματα των υπουργείων και είναι κατά 35% λιγότερες από όσες ίσχυαν μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014 και από 5.253 σήμερα φτάνουν τις 3.405.
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη πρώτη φάση της διαδικασίας επιλογής Γενικών Διευθυντών Ανθρώπινου Δυναμικού,  αρχίζει αύριο 1 Νοεμβρίου και λήγει την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου.
Βασικό στοιχείο του νέου συστήματος αποτελεί η κατάργηση της μοριοδότησης των «στατικών» χαρακτηριστικών των υπαλλήλων (πτυχία, πιστοποιητικά κ.λπ.) που αποτελούσε το κύριο, αν όχι αποκλειστικό, κριτήριο για την επιλογή προϊσταμένων και η ενεργοποίηση γραπτών εξετάσεων και δομημένων συνεντεύξεων.
Για να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα στο νέο σύστημα, προβλέπεται η ουσιαστική εμπλοκή του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στη συνέντευξη ως κύριο εργαλείο αξιολόγησης των υποψηφίων. Για τη διασφάλιση της αντικειμενικότητας αυτής, εισάγονται δύο δικλείδες ασφαλείας: α) η συνέντευξη θα είναι «δομημένη», δηλαδή θα αξιολογεί με ενιαίο τρόπο συγκεκριμένες δεξιότητες όπως προκύπτουν από τα βιογραφικά των υποψηφίων και από τις δηλώσεις ενδιαφέροντος και β) η συνέντευξη θα διεξάγεται από έμπειρα και πιστοποιημένα στελέχη, που θα προτείνονται από το ΑΣΕΠ.
Καινοτόμο στοιχείο του νέου συστήματος αποτελεί και το γεγονός ότι στις διαδικασίες αξιολόγησης πέραν των εκπροσώπων του ΑΣΕΠ και του Δημοσίου, θα συμμετέχουν και επιλεγμένα στελέχη του ιδιωτικού τομέα ως μέλη των συλλογικών οργάνων. Τα στελέχη αυτά θα προτείνονται από το ΑΣΕΠ και θα έχουν πιστοποιηθεί σχετικά από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). Αυτή η καινοτομία εισάγεται κυρίως για να μεταφέρεται σχετική τεχνογνωσία στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού από τον ιδιωτικό τομέα στο κράτος. Επιπλέον όμως συμβάλλει και στην περαιτέρω διασφάλιση της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας της διαδικασίας.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:
«Σήμερα, με την πρώτη προκήρυξη για τις θέσεις ευθύνης στη Δημόσια Διοίκηση, δίνουμε την καλύτερη απάντησε σε όλους εκείνους που μίλησαν για επαναφορά της “κομματοκρατίας” στο Δημόσιο.
 Σε όλους όσοι έσπευσαν να επισημάνουν ότι θα μείνουμε στις μεταβατικές διατάξεις του νόμου.
 Τους διαψεύσαμε. Ό,τι δεν έγινε σε τρία χρόνια, το κάνουμε σε τρείς μήνες.
Με το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στοχεύουμε να εντοπίσουμε τους πιο κατάλληλους υπαλλήλους για να αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης της δημόσιας διοίκησης με στόχο ένα Δημόσιο φιλικό και αποτελεσματικό προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. 
Θεσμοθετούμε ένα σύστημα που θα αναδεικνύει τα στελέχη αυτά με διαφάνεια, αξιοκρατία και αντικειμενικότητα.
 Με σταθερά και στοχευμένα βήματα χτίζουμε τη νέα δημόσια διοίκηση».
Δείτε πληροφορίες για το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων εδώ.

Τι είπε ο Υπ. Παιδείας σε συνέντευξη του στον Ρ/Σ Παραπολιτικά (αλλαγές στα δημοτικά, παρελάσεις…)

Πλανόδιοι με μουλάρια και γαϊδουράκια στην Αθήνα; Έκαναν διανομή γάλακτος και διέπρεπαν στην μαναβική. Αναγνωρίζετε την οδό όπως ήταν το 1934;

http://www.mixanitouxronou.gr/planodii-me-moularia-ke-gaidourakia-stin-athina-ekanan-dianomi-galaktos-ke-dieprepan-stin-manaviki-anagnorizete-tin-odo-opos-itan-to-1934/
Η φωτογραφία αιφνιδιάζει, καθώς δείχνει μια άλλη Αθήνα, χωρίς κυκλοφοριακό, κόρνες, παρκαρισμένα αυτοκίνητα και με διαβάτες που απολαμβάνουν το περπάτημα.Ο φωτογράφος Alfred Eisenstaedt βάζει μέσα στο κάδρο του ένα άλογο που σέρνει το κάρο, με τον αναβάτη.Πρόκειται για ένα γαλατά που κάνει διανομή από σπίτι σε σπίτι.Οι γαλατάδες ήταν μικροί παραγωγοί που πούλαγαν φρέσκο γάλα και γιαούρτι από αιγοπρόβατα, που έβοσκαν στην γύρω περιοχή. Οι μικροπωλητές του γάλακτος ήταν μέρος της καθημερινής ζωής της πόλης έως τη δεκαετία του ΄50. (Μετά συνέχισαν το μεροκάματο με τα τρίκυκλα).Με μουλάρι ή γάιδαρο πουλούσαν την πραμάτεια τους κι επειδή τότε δεν υπήρχαν ειδικοί νόμοι για τα λεγόμενα ευπαθή προϊόντα, έκαναν οι ίδιοι τη διανομή από πόρτα σε πόρτα.Φημισμένοι ήταν οι Στερεοελλαδίτες ποιμένες και ειδικά οι Ρουμελιώτες, που δημιούργησαν την ισχυρότατη επαγγελματική τάξη των γαλακτοπωλών.Η φωτογραφία ελήφθη το 1934 στο Κολωνάκι, όπου οι κάτοικοι εκτιμούσαν και μάλλον μπορούσαν και ... Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/planodii-me-moularia-ke-gaidourakia-stin-athina-ekanan-dianomi-galaktos-ke-dieprepan-stin-manaviki-anagnorizete-tin-odo-opos-itan-to-1934/

Σοκ: 1,5 δισ. ευρώ έβγαλαν στο εξωτερικό δημόσιοι υπάλληλοι, μέσα στην κρίση

Σοκ προκαλεί η είδηση πως από το 2010 μέχρι και σήμερα 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι φυγάδευσαν με εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικά ποσά που ανέρχονται στο 1,5 δισ. ευρώ.

Σχεδόν οι μισοί εξ αυτών είναι εκπαιδευτικοί όλων των κατηγοριών και βαθμίδων, ενώ οι υπόλοιποι είναι κυρίως υπάλληλοι των Υπουργείων Υγείας (κυρίως γιατροί), Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Υποδομών και των ΟΤΑ.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι 415 από τους δημοσίους υπαλλήλους που εντοπίστηκαν να έχουν στείλει χρήματα στο εξωτερικό, στη συνέχεια ζήτησαν να αποχωρήσουν και συνταξιοδοτήθηκαν.
Έκτακτη συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα είχαν σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου.
Τα ποσά είναι ιλιγγιώδη και κατά μέσο όρο αναλογούν 285 χιλιάδες ευρώ σε κάθε δημόσιο υπάλληλο!
Από το συγκεκριμένο θέμα προκύπτουν ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και του οικονομικού επιτελείου, το οποίο θα πρέπει να εξηγήσει γιατί οι περιπτώσεις αυτές δεν είχαν ελεγθεί ως τώρα.
Ο Μητσοτάκης είχε ζητήσει να εντοπιστούν οι επίορκοι που φυγάδευαν χρήματα
Η παρέμβαση για τη φοροδιαφυγή δημοσίων υπαλλήλων που έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε σε μια προσπάθεια να εντοπίσει νέα δεξαμενή επιόρκων που έχουν βγάλει με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα περιουσιακά τους στοιχεία, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να εντατικοποιήσει τους σχετικούς ελέγχους.
Δηλώσεις Μητσοτάκη για τα εμβάσματα-μαμούθ
Με αφορμή τον εν λόγω έλεγχο που διενεργεί το ΣΕΕΔΔ και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Είχα ζητήσει από το ΣΕΕΔΔ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, να προβεί σε έναν οριζόντιο έλεγχο εκείνων των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό που ξεπερνούσαν το ποσό των 100.000 ευρώ. 

Συνολικά 5.260 υπάλληλοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την επίμαχη περίοδο. Το συνολικό ποσό που έφυγε από τη χώρα αγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ. Από αυτούς τους υπαλλήλους οι 415 έχουν τον τελευταίο χρόνο αποχωρήσει από το Δημόσιο για διάφορους λόγους.

Σήμερα επέστεψα στη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κυρία Κατερίνα Σαββαϊδου, τα στοιχεία αυτών των υπαλλήλων που δεν μπορούν πια να ελεγχθούν από το ΣΕΕΔΔ προκειμένου να προχωρήσει ο σχετικός φορολογικός έλεγχος από τη ΓΓΔΕ, πάντα με τα κριτήρια που αυτή χρησιμοποιεί.

Είναι πλέον καθαρό ότι η παραίτηση ή η αποχώρηση από το Δημόσιο από μόνη της δεν αναστέλλει σε καμία περίπτωση το φορολογικό έλεγχο, ο οποίος δεν διεξάγεται από το ΣΕΕΔΔ, που δεν έχει τη δικαιοδοσία, αλλά από τη ΓΓΔΕ, στο πλαίσιο της γενικής προσπάθειας την οποία καταβάλει για τον έλεγχο των εμβασμάτων».

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, δήλωσε:

«Για όσους υπάλληλους του υπουργείου Οικονομικών έκαναν εμβάσματα την επίμαχη περίοδο διενεργήθηκε προκαταρτικός έλεγχος από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.

Παράλληλα διενεργείται φορολογικός έλεγχος από το ΚΕΦΟΜΕΠ.

Φορολογικός έλεγχος επίσης θα διενεργηθεί  για όσους υπαλλήλους του Δημοσίου έχουν πλέον αποχωρήσει  για διαφόρους λόγους.

Σε κάθε περίπτωση θέλω να επισημάνω ότι για όσους υπαλλήλους συνταξιοδοτούνται διενεργείται έλεγχος πόθεν έσχες από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.

Θα ήθελα, τέλος, να επισημάνω ότι ο αριθμός αυτός αποτελεί μικρό ποσοστό σε σχέση με το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και κυρίως των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους με ευσυνειδησία και αίσθημα καθήκοντος».

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα αναλάβει τον έλεγχο των 415 αυτών δημοσίων υπαλλήλων, καθώς μετά την αποχώρησή τους από τον δημόσιο τομέα το ΣΕΕΔΔ δεν έχει δικαιοδοσία για να τους ελέγξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόκειται να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα για όσους δημοσίους υπαλλήλους παραμένουν στο δημόσιο και βρέθηκαν να βγάζουν τα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού.

Ετοιμαστείτε για τον πιο ψυχρό χειμώνα της δεκαετίας

Ο χειμώνας έρχεται. Η συγκεκριμένη έκφραση δεν αφορά μόνο στους λάτρεις της γνωστής σειράς «Game of Thrones», αλλά όλους τους κατοίκους της «γηραιάς ηπείρου», που θα πρέπει να προμηθευτούν πουλόβερ και ζεστά μπουφάν, σύμφωνα με αυτά που υποστηρίζουν οι ευρωπαίοι επιστήμονες.
Τις επόμενες εβδομάδες, οι μετεωρολόγοι υπόσχονται ότι θα μπορούν να απαντήσουν στο πόσο πιθανό είναι ένα  σενάριο, για τον πιο ψυχρό χειμώνα της δεκαετίας, όταν θα έχουν στα χέρια τους τα καινούργια δεδομένα.
Ο Γερμανός μετεωρολόγος Ντομινίκ Γιουνγκ δήλωσε ότι ο χειμώνας του 2014-15 υπόσχεται να είναι αφύσικα παγερός. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, σημειώνει ο ίδιος. Και συνεχίζει: «Δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ανοιξιάτικη «απόψυξη» ούτε καν τον Μάρτιο. Οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να ζεσταθούν στις ακτίνες του ήλιου όχι νωρίτερα από τον Απρίλιο.
Το τελευταίο διάστημα, ο καιρός δεν κάνει τα χατίρια των ευρωπαίων. Το καλοκαίρι καίγεται τη μια φορά η Ελλάδα και την άλλη η Ισπανία. Και τον χειμώνα μπορεί να εμφανιστούν χιόνια του ενός μέτρου, το πολύ-πολύ για μια μέρα. Οι παγωνιές που χτύπησαν την Ευρώπη την περσινή περίοδο πήραν μαζί τους και εκατοντάδες ζωές. Στην Ιταλία, οι χιονοπτώσεις έγιναν αιτία για τεράστιες κυκλοφοριακές συμφορήσεις, αναβολές αεροπορικών πτήσεων και ποδοσφαιρικών αγώνων. Στη δε Μεγάλη Βρετανία, από το χιόνι που έπεσε τον Φεβρουάριο η κυκλοφορία παρέλυσε πρακτικά σε όλη τη χώρα».
‘Ολα αυτά είναι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Αλλά στο σημείο αυτό διαφωνούν: άνοδος ή, τελικά, πτώση της θερμοκρασίας; Υπάρχουν προγνώσεις σύμφωνα με τις οποίες η θερμοκρασία του πλανήτη θα αρχίσει αργά αλλά σταθερά να μειώνεται σε έναν χρόνο. Αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι η μέση ετήσια θερμοκρασία της Ανταρκτικής αυξάνεται. Το σχήμα είναι απλό: καίει ο ήλιος – λιώνουν οι πάγοι. Αυξάνεται η «σκοτεινή» επιφάνεια του ωκεανού, η οποία απορροφά ευκολότερα τη θερμότητα. Εξαιτίας αυτού, οι παγετώνες λιώνουν ακόμα πιο γρήγορα. Λέγεται ακόμα ότι η θερμοκρασία του Ρεύματος του Κόλπου μειώνεται χρόνο με τον χρόνο.
Εικάζεται ότι σε αυτό συμβάλλουν και τα ίδια τα υπό τήξη παγόβουνα. Κινούνται μέσω του θερμού ρεύματος και το ψύχουν. Ως αποτέλεσμα, το Ρεύμα του Κόλπου φέρνει όλο και λιγότερη θερμότητα στην Ευρώπη, εξηγεί η μετεωρολόγος Γιλένα Παγκρατένκο: «Πριν από την παγκόσμια υπερθέρμανση θα προηγηθούν σύντομες περίοδοι ψύξης. Η Αρκτική θερμαίνεται και εμφανίζεται το φαινόμενο του «ανοικτού ψυγείου»: μεγάλες μάζες ψυχρού αρκτικού αέρα άρχισαν να κινούνται όλο και μακρύτερα. Οπότε, η τήξη των αρκτικών παγετώνων θα οδηγήσει στην ψύξη των ωκεανών».
Η προοπτική των απίστευτων παγετών στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας παραμένει εξαιρετικά ομιχλώδης. Ο επικεφαλής μετεωρολόγος της Ρωσίας Ρομάν Βίλφαντ δήλωσε ότι δεν μοιράζεται τις ανησυχίες των δυτικών συναδέλφων του: «Σε οποιονδήποτε -ακόμα και θερμό- χειμώνα, προκύπτουν ψυχρά διαστήματα. Γενικότερα, όμως, στην επικράτεια της Ρωσίας ο χειμώνας θα είναι ο συνήθης».

Το εξπρές… της αξιολόγησης

Τεχνικές για να αναπτύξετε τη γλωσσική νοημοσύνη του παιδιού σας!

Στις 19 Δεκεμβρίου το ψηφιακό σήμα στην Ήπειρο

Το τελικό χρονοδιάγραμμα μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση ανακοίνωση το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Το τελικό χρονοδιάγραμμα παρουσιάζει αποκλίσεις σε σχέση με όσα είχαν προηγηθεί, οι οποίες αποδίδονται σε τεχνικούς λόγους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου το ψηφιακό σήμα στην Ήπειρο, θα έρθει λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Στις 19 Δεκεμβρίου.
Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε.
-21/11/2014
Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική εκτός Νομού Σερρών)
Θεσσαλία
Τμήμα Στερεάς Ελλάδας
19/12/2014
Ήπειρος
Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά)
Ιόνιο
Νομός Αιτωλοακαρνανίας
29/12/2014
Κρήτη
Κυκλάδες
Δωδεκάνησα
Σάμος & Ικαρία & Καστελόριζο
Το ΥΠΥΜΕΔΙ υπενθυμίζει ότι η ολοκλήρωση της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, παρά τις προσαρμογές στο προηγούμενο χρονοδιάγραμμα, θα ολοκληρωθεί εντός του 2014.

Αμφίπολη: Κάτι δεν πάει... καλά – Τα περίεργα των αποκαλύψεων

Η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου για το επίδομα μεταπτυχιακού τίτλου

Η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ανάρτησε στο διαδίκτυο τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία: «…για τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων, οι οποίοι υπέβαλαν αιτήσεις για την αναγνώριση από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της συνάφειας του διδακτορικού τους διπλώματος ή του μεταπτυχιακού τους τίτλου σπουδών σε χρόνο προγενέστερο της έναρξης ισχύος του ν.4024/2011 (την 1η.11.2011) αλλά η σχετική απόφαση εκδόθηκε μεταγενέστερα, δηλαδή μετά την έναρξη ισχύος του ν.4024/2011, τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις του».

Megamaps: Χάρτες για εκτύπωση

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Αύριο η εγκύκλιος των μεταθέσεων του αιρετού ΚΥΣΠΕ Β.Παληγιάννη

 Μετά από ενημέρωση του αιρετού ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη, στην επιτροπή μεταθέσεων και αποσπάσεων του Υπουργείου Παιδείας υπήρξε η διαβεβαίωση ότιθα εκδοθεί αύριο, Παρασκευή 31/10/2014, η εγκύκλιος των μεταθέσεων.
Δικαίωμα αίτησης θα δοθεί και στους μεταταγμένους συναδέλφους από τη Β/θμια Εκπαίδευση.

9.094 οι έως σήμερα προσλήψεις αναπληρωτών ΠΕ Την Παρασκευή προσλαμβάνονται 99 ΠΕ70 για παράλληλη στήριξη του αιρετού ΚΥΣΠΕ Β.Παληγιάννη

ΔΑΚΕ/ΠΕ: «Μακριά από εμάς» λογικές διαχωρισμών και αποκλεισμών

Ενημερωτικά αιρετού ΚΥΣΠΕ Δ.Μπράτη

ΠΤΔΕ Ιωαννίνων: Προκήρυξη κατατακτηρίων εξετάσεων ακαδ. έτους 2014-15

H προκήρυξη των κατατακτηρίων εξετάσεων ακαδ. έτους 2014-15 έχει αναρτηθεί εδώ.

ΠΤΔΕ Ιωαννίνων: Ανακοίνωση Πινάκων κατάταξης υποψηφίων ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής

Σχετικό έγγραφο:  (335 KBytes)

Πίνακες επιλεγέντων εκπ/κών για επιμόρφωση στα σεμινάρια του ΙΠΕΜ/ΔΟΕ στις 7-8 Νοεμβρίου 2014.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ – ΜΕΛΕΤΩΝ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νίκης 33, 105 57, Αθήνα
Τηλ.: 210 3314837, Fax: 210 3212785, E-mail: mail@ipem-doe.gr

Πίνακες επιλεγέντων εκπ/κών για επιμόρφωση στα σεμινάρια του ΙΠΕΜ/ΔΟΕ στις 7-8 Νοεμβρίου 2014.

Σας γνωστοποιούμε τα ονόματα και την κατανομή σε τμήματα ανά πόλη, καθώς και τα σχολεία που θα πραγματοποιηθεί η επιμόρφωση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την επιμόρφωση 465 εκπ/κών σε 10 πόλεις των περιφερειών Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας.

Σε όσες πόλεις δε συμπληρώθηκε η ελάχιστη συμμετοχή, θα καταβληθεί προσπάθεια για δημιουργία τμημάτων στο επόμενο κύκλο σεμιναρίων που προσδιορίζεται τον Ιανουάριο του 2015.


Πατήστε εδώ.

Die Welt: Αυξάνονται οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ