Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΠΕΑΕ: Επιμορφωτικό Σεμινάριο καθηγητών ξένων γλωσσών από το Α.Π.Θ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

panenadekp@gmail.com, τηλ. επικοινωνίας: 6978286051
 
Αθήνα, 27/7/12
 

Προς τη

Γενική Διεύθυνση Διοίκησης

Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης

Διευθύνσεις Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας

Εκπαίδευσης

Τμήματα Α΄

Υπόψη:  κ. Χανιαλίδη Σπ. (Α/θμια), κ. Ευσταθίου Ιουλίας (Β/θμια)

 
Θέμα: Επιμορφωτικό Σεμινάριο καθηγητών ξένων γλωσσών από το Α.Π.Θ.
 
Πληροφορηθήκαμε ότι το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα το νέο Πρόγραμμα Σπουδών των Ξένων Γλωσσών που βρίσκεται στη φάση της πιλοτικής εφαρμογής. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη 7, 8, 9 και 14-15 Σεπτεμβρίου.


Εκτός του ότι θεωρούμε απαράδεκτο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, μόνιμων ή αδιόριστων, να αναλαμβάνει κάποιος άλλος φορέας εκτός από τους επίσημους φορείς του Υπουργείου Παιδείας και μάλιστα να διεξάγεται αυτή με τη μορφή σεμιναρίων, που μάλιστα είναι επί πληρωμή, αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί η σημείωση στις πληροφορίες ότι το σεμινάριο αυτό μοριοδοτείται σε εθνικούς διαγωνισμού (πχ ΑΣΕΠ) και αντιστοιχεί σε δύο ECTS.


Πολλές φορές στο παρελθόν είτε σε συναντήσεις με φορείς του Υπ. Παιδείας είτε σε έγγραφα-υπομνήματα είχαμε ζητήσει διευκρινήσεις σε σχέση με το ζήτημα της παιδαγωγικής επάρκειας και της επιμόρφωσης, όπως επίσης και για το θέμα των σεμιναρίων. Η μη ξεκάθαρη θέση του Υπουργείου και κυρίως η μη καταγγελία φορέων για τη διεξαγωγή σεμιναρίων έδωσε τη δυνατότητα παραπλάνησης των συναδέλφων.
Θα θέλαμε, λοιπόν, την άμεση απάντησή σας σχετικά με τον ρόλο του συγκεκριμένου σεμιναρίου και το αν ισχύει η αναγνώρισή του σε εθνικούς διαγωνισμούς και ακόμα πιο συγκεκριμένα στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών. Επιπλέον, για όποια απάντησή σας, παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε και το νομικό πλαίσιο  που την στηρίζετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου