Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Σχετικά με τον αριθμό των μόνιμων διορισμών , των προσλήψεων αναπληρωτών και των αποσπάσεων στην Π.Ε., του αιρετού Δημήτρη Μπράτη

Μπράτης Δημήτρης
Αιρετός του ΚΥΣΠΕ
d.mpratis@gmail.com
http://www.mpratis.gr
τηλ. 6974750402 – 2103312790
2103442884
fax: 2103246893

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2012
 
Σχετικά με τον αριθμό των μόνιμων διορισμών , των προσλήψεων αναπληρωτών και των αποσπάσεων στην Π.Ε.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

Με αφορμή ερωτήματά σας, σας ενημερώνω για τα εξής :

1. Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και αναπληρωτών. Η εγκύκλιος για την υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών αναμένεται να εκδοθεί ως το τέλος της εβδομάδας. Κανείς δε γνωρίζει ακόμη τον αριθμό των μόνιμων προσλήψεων στην εκπαίδευση ούτε των αναπληρωτών αφού, μέχρι στιγμής, καμιά προεργασία δεν έχει γίνει από πλευράς Υπουργείου Παιδείας γι΄ αυτό το θέμα. Ο αριθμός των προσλήψεων είναι θέμα πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης, αφού οι πιστώσεις χορηγούνται από το Υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζω ότι πέρυσι προσλήφθηκαν 133 μόνιμοι εκπαιδευτικοί στην Π.Ε. και 11.648 αναπληρωτές (εκ των οποίων 2.000 περίπου μειωμένου ωραρίου).

2. Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και σε φορείς. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ (5-7-2012) ο Α΄ κύκλος των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ προγραμματίζεται για το τέλος Ιουλίου και ο Β΄ κύκλος για το τέλος Αυγούστου. Οι αποσπάσεις σε φορείς, Πανεπιστήμια , Δ/νσεις Π.Ε. κλπ θα προηγηθούν και να αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τις 25 Ιουλίου. Υπενθυμίζω ότι οι αποσπάσεις αυτές δε γίνονται από το ΚΥΣΠΕ αλλά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς, δυστυχώς, τη μοριοδότηση που ισχύει για τις άλλες αποσπάσεις παρά το γεγονός ότι στην αρμόδια επιτροπή είχαμε ζητήσει τη μοριοδότησή τους . Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ , κατά την εκτίμησή μου , θα κυμανθούν στα ίδια, περίπου, επίπεδα με τα περσινά ( πέρυσι εγκρίθηκαν και στους δύο κύκλους 5.000 αποσπάσεις σε σύνολο 6.800 αιτήσεων).

Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου