Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Υπουργείο Παιδείας: Έχουν ζητηθεί 14.000 αναπληρωτές για τη νέα σχολική χρονιά

Εθιμοτυπική και «χωρίς ειδήσεις» ήταν η πρώτη συνάντηση του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με το συντονιστικό όργανο των πρυτάνεων ΑΕΙ. Ο κ. Αρβανιτόπουλος άκουσε τις προτάσεις των πρυτάνεων, παρέλαβε το ψήφισμα με τις αλλαγές που ζητούν στο νέο Νόμο Πλαίσιο για τα ΑΕΙ και τους ευχαρίστησε για την συνομιλία, ενώ τους είπε ότι θα τους ενημερώσει εγκαίρως για τις σκέψεις και τις αποφάσεις του.
Ακόμη συζητήθηκε το θέμα των φοιτητικών εστιών των ΑΕΙ καθώς κάποιες εστίες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πάντως τις εστίες διαχειρίζεται ακόμη ο Οργανισμός που αντικατέστησε το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, ενώ δεν έχουν περάσει στα «χέρια» των διοικήσεων των Πανεπιστημίων όπως είχε αρχικά αποφασιστεί.
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αντίθετα, είχε η συνάντηση που της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους Περιφερειακούς Διευθυντές εκπαίδευσης της χώρας, για θέματα συντονισμού της νέας σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, έχουν ζητηθεί εφέτος 14.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την επόμενη σχολική χρονιά, αριθμός που από το υπουργείο Παιδείας κρίνεται ως «ανελαστικός». Για το θέμα ωστόσο θα αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών εντός των επομένων ημερών.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό εμφανίζονται σε τρεις περιοχές της χώρας, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου